Srovnání vývoje telekomunikačního trhu v ČR v letech 2002-2012 - Khmelevskiy, Vadim (2014)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit ekonomickou úspěšnost tří hlavních mobilních operátorů působících na trhu ČR (T-Mobile, Vodafone a O2), srovnat je mezi sebou, analyzovat jejich vývoj a to v době předcházející finanční krize, v době krize a v době zlepšení ekonomické situace po krizi. Všechna potřebná data byla pořízena z výročních zpráv za léta 2002 až 2012. Práce je rozdělena do dvou kapitol. První část bude věnována finanční analýze, na základě které bude možné posoudit finanční zdraví firmy. Druhá část bude zaměřena na analýzu časových řad některých vybraných ukazatelů podniku, zejména vývoje výsledku hospodaření po zdanění, vlastního kapitálu a celkových závazků. Na základě této analýzy pomocí vhodných statistických metod bude prováděna předpověď budoucího vývoje ukazatelů výsledku hospodaření po zdanění