Demografická analýza nezaměstnaných osob starších 50 ti let v letech 1999 až 2013 v ČR - Komínková, Eva; Miskolczi, Martina; Průša, Ladislav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Předmětem bakalářské práce jsou nezaměstnané osoby ve vyšších věkových skupinách. Cílem je analyzovat a popsat vývoj na trhu práce nezaměstnaných osob starších 50 ti let a zároveň popsat vývoj na trhu práce celé populace nezaměstnaných. Data jsou analyzována prostřednictvím ekonomických ukazatelů v období let 1999-2013 na základě veřejných statistik Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky. Výsledkem analýzy je především zjištění, že absolutní počty nezaměstnaných osob se zvyšují, a to zejména ve vyšších věkových skupinách. Poměr pohlaví mezi nezaměstnanými zaznamenal vývoj díky legislativním změnám to největší měrou ve skupině osob starších 50 let. Ve sledovaném období došlo k postupnému vyrovnávání podílů mužů a žen, a to, ve všech věkových skupinách s výjimkou osob starších 60 ti let.
Vedoucí práce: Martina Miskolczi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses