DOT.COM BUBBLE - PŘÍČINY, NÁSLEDKY, SOUČASNOST - Cakl, Martin (2014)
Bakalářská práce se zabývá internetovou krizí, která vypukla v roce 2000. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, které se dále dělí na podkapitoly. První část se zabývá teoretickými východisky pro dot.com krizi a druhá část analyzuje její příčiny, následky a v neposlední řadě zkoumá dnešní situaci na trhu internetových firem. Výsledkem práce je zhodnocení, že mezi nejdůležitější vlivy, které sehrály roly pro vznik bubliny, byli analytici, spekulanti, monetární politika a hlavně celkově pozitivní atmosféra vůči investování do internetových firem. Dále práce konstatuje, že v současné situaci existuje na trhu internetových firem, v segmentu firem, zabývajících se sociálními médii, situace, kdy mají ceny akcií firem nadstandardně vysoké hodnoty a mohlo by se tak jednat o novou bublinu na finančním trhu.