Analýza pracovní spokojenosti učitelů na základních školách - Žežulka, Jiří (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá pracovní spokojeností učitelů základních škol. Toto téma je problémem, který bylo v posledních letech velmi často diskutován a dle mého názoru stále není optimálně dořešeno. Teoretická část práce je souhrnem informací o motivaci, pracovní spokojenosti a faktorech, které tyto oblasti determinují. Praktická část se zabývá spokojeností učitelů v oblasti pracovního prostředí, spolupráce s rodiči a dětmi, vztahy s kolegy a vedením školy, finančním odměňováním, benefity a celkovou spokojeností učitelů. Spokojenost učitelů je zkoumána dotazníkovým šetřením. V závěru této práce jsou předneseny návrhy, které by mohly zlepšit problémové oblasti ve školství.