Význam zahraničních investic pro rozvoj bankovního sektoru na Ukrajině - Andrianova, Anna (2014)
Předmětem bakalářské práce je analýza vývoje přímých zahraničních investic do bankovního systému Ukrajiny a posouzení atraktivity ukrajinského trhu pro zahraniční investory. V teoretické části je nejdříve popsán ukrajinský bankovní systém, základní rysy přímých zahraničních investic a v neposlední řadě také důsledky přílivu těchto investic. Praktická část je zaměřena na analýzu základních ekonomických ukazatelů ukrajinského bankovního sektoru a úroveň koncentrace bankovního trhu. Výsledné závěry ukazují, že bankovní sektor Ukrajiny vykazuje v posledních letech výrazné zlepšení díky vstupu zahraničních investorů (bank). Zároveň ale stále existují určité bariéry, kterými by se měly vládní orgány nadále zabývat.