Význam zahraničních investic pro rozvoj bankovního sektoru na Ukrajině - Andrianova, Anna; Zetek, Pavel; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem bakalářské práce je analýza vývoje přímých zahraničních investic do bankovního systému Ukrajiny a posouzení atraktivity ukrajinského trhu pro zahraniční investory. V teoretické části je nejdříve popsán ukrajinský bankovní systém, základní rysy přímých zahraničních investic a v neposlední řadě také důsledky přílivu těchto investic. Praktická část je zaměřena na analýzu základních ekonomických ukazatelů ukrajinského bankovního sektoru a úroveň koncentrace bankovního trhu. Výsledné závěry ukazují, že bankovní sektor Ukrajiny vykazuje v posledních letech výrazné zlepšení díky vstupu zahraničních investorů (bank). Zároveň ale stále existují určité bariéry, kterými by se měly vládní orgány nadále zabývat.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses