Harmonizace mateřství a kariéry současných českých žen během rodičovské dovolené - Pejchalová, Martina; Prachař, Ondřej; Beránková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi harmonizace mateřství a kariéry během rodičovské dovolené v České republice. Práce analyzuje nynější systém podpory rodin s dětmi a upozorňuje na jeho nedostatky. Praktická část přináší zhodnocení provedeného dotazníkového šetření, ze kterého vyplývá aktuálnost problému. Následně jsou navrhnuta opatření dle analýzy průzkumu zkušeností žen s harmonizací v praxi. Mezi návrhy patří zlepšení dostupnosti předškolních zařízení, zvýšení nabídky práce na částečný úvazek, snížení maximální délky rodičovské dovolené a vyrovnání rolí muže a ženy v sociálním kontextu.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses