Srovnání současného systému pěstounské péče v České republice a v Norsku - Brejchová, Veronika; Prachař, Ondřej; Johanis, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Předmětem této bakalářské práce je srovnání systému pěstounské péče v České republice a v Norsku. Práce se zabývá historickým vývojem náhradní rodinné péče od starého Říma do současnosti a srovnává systémy pěstounské péče v obou zemích dle vybraných parametrů. Komparace ukazuje, že v Norsku je na systém pěstounské péče vynakládáno více financí než v České republice. Zátěž pro státní rozpočet je tedy v Norsku větší. Česká republika má naopak větší časovou dotaci na přípravné kurzy pěstounů, pěstounská péče může také trvat o 3 roky déle než v Norsku. Poslední kapitola této práce obsahuje shrnutí a doporučení vhodná pro zlepšení českého systému po vzoru Norska.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses