Hodnocení efektivnosti investičního projektu na automatizované třídění odpadních plastů - Trnková, Kristýna; Valach, Josef, 1933-2025; Janičíková, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá hodnocením efektivnosti investičního projektu na třídění a recyklaci plastů. Nejprve je uvedena obecná charakteristika investičních projektů z hlediska jejich členění, fází životnosti projektu a jejich rozpočtů. Pak jsou popsány metody hodnocení efektivnosti. Dále se práce zabývá charakteristikou konkrétního investičního projektu na třídění a recyklaci plastů, stručnou technicko-ekonomickou studií projektu a jeho SWOT analýzou. Následně jsou vyčísleny kapitálové výdaje a peněžní příjmy projektu, které zásadně ovlivní vyhodnocení jeho efektivnosti. Pro hodnocení jsou zvolena peněžní kritéria. Tyto zvolené metody jsou aplikovány na vybraný projekt. Pro větší zobrazení skutečnosti je dále do hodnocení zahrnuta i inflace. Efektivnost projektu nemusí být ovlivněna jen inflací, ale i dalšími faktory, proto je provedena analýza citlivosti, která naznačuje, které faktory mají na projekt největší vliv.
Vedoucí práce: Josef Valach
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses