Dopady zrušení vyplácení starobních důchodů na hospodářský růst v České republice. - Srnka, Jan; Rybáček, Miroslav; Maialeh, Robin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na dopady zrušení vyplácení starobních důchodů a následný vliv hospodářský růst v České republice. Z demografického pohledu je populace v naší zemi regresivní a dochází k růstu podílu starých lidí oproti mladé složce. Index hospodářské závislosti a Sauvyho index budou nabývat stále vyšších hodnot. Stát bude čím dál více zatížen vyplácením starobních důchodů zatěžující státní rozpočet. Pokud by došlo ke zrušení starobních důchodů, vedlo by to ke snížení úspor, růstu investic a tím k hospodářskému růstu. Celkově by rostl blahobyt. Problém by nastal u lidí s nižšími příjmy, kteří by pocítili změnu nejvíce.
Vedoucí práce: Miroslav Rybáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses