Analýza politiky zaměstnanosti v ČR dnes a před dvaceti lety - Votava, Filip; Ševčíková, Michaela; Šarapatka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem mé bakalářské práce je analýza a komparace politiky zaměstnanosti v ČR od roku 1993 do současnosti. V teoretické části práce jsou vysvětleny pojmy vztahující se k řešené problematice a analýza politiky zaměstnanosti v historickém kontextu. V praktické části se kromě samotné analýzy této politiky zabývám hlavně vývojem výdajů na politiku zaměstnanosti, kde porovnávám procentuální zastoupení aktivní a pasivní části na celkových výdajích a zkoumám důvody vzrůstu nákladů na podporu v nezaměstnanosti od roku 1993. Dále se zaobírám vztahem mezi výší výdajů na politiku zaměstnanosti a mírou nezaměstnanosti a také vývojem struktury uchazečů o zaměstnání. V posledním oddíle práce se zaměřuji na současný stav politiky zaměstnanosti a udávám vlastní návrhy, jak celý systém zjednodušit.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses