Vývoj regulace a dohledu bankovního sektoru ve Velké Británii - Matyášová, Daniela (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na regulaci a dohled bankovního sektoru Velké Británie. Tato země byla vybrána proto, že bankovnictví v ní hraje významnou roli a je na vysoce rozvinuté úrovni. Věnuje se novému systému regulace a dohledu, který byl přijat v dubnu roku 2013. Popisuje problémy, do kterých se bankovní sektor Velké Británie dostal po finanční krizi, přičemž je současně nastíněn původ těchto nesnází a jejich dopad na finanční systém jako celek. Je zde popsána široká škála opatření, která byla přijata, aby byla zabezpečena stabilita a ochrana britského bankovního systému, efektivnost a zamezení opakování pochybení z minulosti. Závěr této práce je věnován projektům daně z finančních transakcí a bankovní unii, jež by mohly v budoucnosti výrazně změnit současnou podobu britské regulace a dohledu.