Vývoj regulace a dohledu bankovního sektoru ve Velké Británii - Matyášová, Daniela; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na regulaci a dohled bankovního sektoru Velké Británie. Tato země byla vybrána proto, že bankovnictví v ní hraje významnou roli a je na vysoce rozvinuté úrovni. Věnuje se novému systému regulace a dohledu, který byl přijat v dubnu roku 2013. Popisuje problémy, do kterých se bankovní sektor Velké Británie dostal po finanční krizi, přičemž je současně nastíněn původ těchto nesnází a jejich dopad na finanční systém jako celek. Je zde popsána široká škála opatření, která byla přijata, aby byla zabezpečena stabilita a ochrana britského bankovního systému, efektivnost a zamezení opakování pochybení z minulosti. Závěr této práce je věnován projektům daně z finančních transakcí a bankovní unii, jež by mohly v budoucnosti výrazně změnit současnou podobu britské regulace a dohledu.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses