Srovnání délky pracovního poměru před a v době finanční krize - Vágner, Hubert; Čabla, Adam, 1985-; Malá, Ivana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
V této práci se zabývám analýzou přežití a rozdělení doby do sledované události. Sledovanou událostí je v tomto případě výpověď z práce, to znamená, že zjišťuji a porovnávám, jak dlouho měli lidé průměrně práci v období před finanční krizí v roce 2007 -- 2008 a v období během krize v roce 2010 -- 2011. Data k této práci jsou z výběrového šetření pracovních sil, které provádí Český statistický úřad. Průměrná pracovní délka se získává z dat získávat za pomoci intervalového cenzorování, to znamená, že víme, že sledovaná událost nastala v určitém intervalu. V případě této práce jsou intervaly jednotlivá šetření. V první řadě je potřeba zjistit funkci přežití, to za pomoci neparametrického Turnbullova odhadu pro intervalově cenzorovaná data, a z toho pak jednotlivé průměry. Empirická část se pak zabývá jednotlivým porovnáváním funkcí přežití a průměrné délky pracovního poměru nejprve celkově pro celou populaci, dále pak pro jednotlivá pohlaví a nakonec pro různé stupně vzdělání.
Vedoucí práce: Adam Čabla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses