Asistenční služby v rámci povinného ručení a havarijního pojištění - Musilová, Klára (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na vybrané firmy poskytující služby v oblasti silniční asistence v České republice. Popisovány budou pouze společnosti patřící do České asociace asistenčních společností. Následně budou porovnány podle různých faktorů. Práce se také bude věnovat aktuálnímu tématu lovcům nehod. Na datech týkajících se asistenčních služeb nejmenované asistenční společnosti budou aplikované různé statistické metody. Analyzovány budou pomocí vybraných charakteristik popisné statistiky a jednofaktorové analýzy rozptylu. Poté bude provedeno dotazníkové šetření týkající se asistenčních služeb. Respondenty budou občané České republiky vlastnící řidičský průkaz. Posléze budou vyhodnoceny data získaná na základě dotazování. Některé z poznatků v dotazníkovém šetření budou analyzována pomocí chí-kvadrát testu v kombinační tabulce, kvůli zjištění závislostí na znalostech asistenčních služeb z pohledu klientů podle délky vlastnictví řidičského průkazu.