Sektor spořitelních a úvěrních družstev ČR v současnosti - Trčka, Jakub (2014)
Spořitelní a úvěrní družstva se několik posledních let těší stále větší popularitě především ze strany obyvatel střední platové sféry. Děje se tak díky vyšším průměrným sazbám na spořících účtech a ochotě záložen poskytovat úvěry i rizikovějším skupinám obyvatel. Postavení podmínek pojištění vkladů v těchto institucích na roveň bankám jejich popularitu jedině zvýšilo. Sektor v 90. letech prodělal krizi. Legislativními změnami došlo ke stabilizaci. Sektor se může zdát jako zdravý, nicméně si s sebou stále nese některé negativní prvky. Tato práce si klade za cíl analyzovat současný stav sektoru záložen v České republice a poukázat na potenciální problémy.