Sektor spořitelních a úvěrních družstev ČR v současnosti - Trčka, Jakub; Janda, Karel; Zetek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Spořitelní a úvěrní družstva se několik posledních let těší stále větší popularitě především ze strany obyvatel střední platové sféry. Děje se tak díky vyšším průměrným sazbám na spořících účtech a ochotě záložen poskytovat úvěry i rizikovějším skupinám obyvatel. Postavení podmínek pojištění vkladů v těchto institucích na roveň bankám jejich popularitu jedině zvýšilo. Sektor v 90. letech prodělal krizi. Legislativními změnami došlo ke stabilizaci. Sektor se může zdát jako zdravý, nicméně si s sebou stále nese některé negativní prvky. Tato práce si klade za cíl analyzovat současný stav sektoru záložen v České republice a poukázat na potenciální problémy.
Vedoucí práce: Karel Janda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses