Manželská a nemanželská plodnost v České republice - Sirotková, Lucie; Langhamrová, Jitka, 1958-; Arltová, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce se zabývá vývojem manželské a nemanželské plodnosti v České republice. Jejím cílem je zhodnotit vývoj v čase na základě dostupných údajů Českého statistického úřadu a zmínit možné příčiny změny demografického chování české populace. Teoretická část nabízí pohled na manželství a rodinu v historii. Praktická část se již věnuje zpracování a popisu reálných dat. Je rozdělena do čtyř částí, z nichž první se zabývá popisem vývoje manželské a nemanželské plodnosti, druhá se soustředí na vývoje rozdílů charakteristik manželské a nemanželské plodnosti, následující část popisuje charakteristiky související jen s manželskou plodností a poslední část podává informace o vývoji počtu uměle přerušených těhotenství připadajících na sto živě narozených dětí v závislosti na rodinném stavu ženy. Práce je obohacena o zpracování výsledků z výzkumných projektů ISSP (1994 a 2002).
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses