Financovanie neziskového sektoru zo štátnych zdrojov - Rosenbergerova, Zuzana (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá financovaním neziskového sektoru zo štátnych zdrojov. Hlavným zameraním sú oblasti, do ktorých putujú tieto zdroje a v akej výške. Práca sa sústredí aj na to do akých neštátnych neziskových organizácií sú zdroje prerozdeľované z hľadiska ich právnej formy. Hlavné jadro práce tvorí analýza dotácií zo štátneho rozpočtu za obdobie päť rokov a porovnanie s transfermi z nadačného investičného fondu. V analytickej časti sa preukázali dve dominantne dotované odvetvia a výrazný nárast podielu oblasti telovýchovy na štátnych dotáciách za sledované obdobie. V rozdelení dotácií podľa právnych foriem sa výrazné zmeny za sledované obdobie nepotvrdili. Porovnanie dotácií zo štátneho rozpočtu a nadačného investičného fondu v závere ukázalo, že ich rozdelenie nie je identické.