Zdanění sportovců v České republice - Hošek, Petr; Finardi, Savina; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce je strukturována jako příručka, která má sloužit všem pro lepší orientaci v daňových povinnostech týkajících se profesionálních sportovců. Jejich specifika jsou rozebírána hned od začátku a na ně je navázáno v jádru této práce. Zaměřil jsem se především na daň z příjmů, která tvoří zajisté ústřední složku z daňových povinností sportovců. Aplikoval jsem odlišná pravidla v případě příjmů v situaci podle § 6 příjmy ze závislé činnosti a § 7 příjmy ze samostatné činnosti, zákona o daních z příjmů, kde jsem poukázal také na nemalé možnosti daňové optimalizace a postup jejího dosažení. V návaznosti na kapitolu týkající se příjmů jsem věnoval pozornost i další dani, která se bude poplatníka týkat především díky volbě zakládající v textu optimalizaci. Je jí daň z přidané hodnoty, která se na sportovce váže stejně jako na všechny ostatní poplatníky s příjmy ze samostatné činnosti. Text pokračuje závěrečnou kapitolou týkající se problematiky příjmů ze zahraničí, která je zde více než aktuální a je třeba více než základní znalosti k správné aplikaci zákonného postupu.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses