Historie a vývoj udržování stavových informací v protokolu HTTP - Nezdara, Vojtěch; Pinkas, Otakar, 1942-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat nové způsoby ukládání stavových informací v bezstavovém protokolu HTTP. Je zde obsažen popis a vývoj samotného protokolu HTTP. V případě stavových informací je hlavní důraz kladen na charakteristiku běžně používaných metod a metod nových, které přišly se specifikací HTML5. Jako hlavní zdroj informací byly použity RFC dokumenty organizace IETF a specifikace nových technologií zveřejněné jejich tvůrci. Součástí práce je praktický test nového transportního protokolu SPDY, dokazující jeho vyšší rychlost. V rámci práce byla také vytvořena jednoduchá webová chatovací aplikace využívající nové technologie WebSocket, Web Storage a IndexedDB ve skriptovacích jazycích PHP a JavaScript. Postupy popsané v této práci můžou sloužit jako návod k vytváření podobných webových aplikací využívajících nové technologie i pro méně zkušené vývojáře. Tato práce vznikla zejména na základě vývoje tvorby webových stránek a rostoucího významu lokálních úložišť na straně klienta.
Vedoucí práce: Otakar Pinkas
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses