Sčítání lidu ve vybraných evropských zemích - Procházka, Matěj; Langhamrová, Jitka, 1958-; Říha, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce se zabývá sčítáním lidu od historie až do roku 2011, kdy došlo ve většině evropských zemí k poslednímu censu. Dále jsou přiblíženy metody, které se při sčítání používají, mezinárodní dokumenty a doporučení, kterými se současné censy řídí, následuje historie sčítání lidu ve vybraných evropských zemích, včetně České republiky, jejíž historie je probrána detailněji. V poslední části práce jsou srovnány ukazatele, vycházející ze sčítání, mezi vybranými zeměmi.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses