Znalost motivace sportovců z pohledu manažera sportovního klubu - Ferdová, Lucie; Tripes, Stanislav; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se věnuje tématu znalosti motivace mladistvých sportovců od 6-ti do 18-ti let ve vybraných tenisových klubech v Ústeckém kraji a zda manažeři vycházejí ze znalosti motivace svých svěřenců pro tvorbu klubových cílů. Data byla sesbírána pomocí dotazníkového šetření vycházejícího z metody PALMS-Y v kombinaci s polo-strukturovanými rozhovory s trenéry a rodiči. Pro zjištění různých závislostí mezi proměnnými byly provedeny statistické testy, kde závislými proměnnými byly pohlaví, věk a klub. Nezávislými proměnnými poté byly faktory motivace vycházející z dotazníku. Pro analýzu rozhovorů byla použita analýza obsahová. Z práce vyplývá, že pro děti, bez ohledu na věk, pohlaví a klub, jsou nejdůležitějšími faktory zábava a potěšení, dokonalost, fyzická kondice a afiliace. Tyto faktory motivace, se poté ve většině klubech shodují s cíli dotazovaných klubů. Na základě zjištěných dat z dotazníku a rozhovorů byly doporučeny trenérům a rodičům vhodné kroky, které by měly učinit ke správné motivaci dětí a propojenosti s cíli všech zúčastněných stran.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses