Vliv mezigenerační výměny na multimediální komunikaci v e-commerce - Chaikovska, Anna; Horný, Stanislav, 1955-; Zichová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Diplomová práce se zabývá trendy a novými pravidly fungování v mediálním světě pro firmy, které přináší změna generaci (příchod generace Z). Prvním cílem práce je analýza úspěšných kampaní celosvětově známých společnosti, které používali inovativní technologie a cílili na novou generaci. Druhým cílem práce návrh procesu pro tvorbu multimediální komunikační kampaně podle určené struktury s použitím vybraných technologii. Dalším cílem je vytvoření manažerské metodické příručky pro zavedeni procesu a ověření její účinnosti pomoci 3 semistrukturovaných rozhovoru s odborníky. Předmětem teoretické části diplomové práce bude vymezení generační teorie a charakteristika jednotlivých generaci, specifika chování spotřebitelů na trhu e-commerce a faktory které toto chování ovlivňují. Dále budou definované vhodné strategie digitální komunikace dle generačního rozdělení, vyčlenění efektivních nástrojů brandingu v e-commerce a definovaní technologických trendu pro zefektivnění multimediálních kampaní se zaměřením hlavně na mediální preference generace Z. Následovně bude provedena analýza trendu prostředků multimediální komunikace. V praktické části se uvedou cíle práce, výzkumné hypotézy a bude popsán postup a metodologie. V rámci diplomové práce se bude provádět sekundární výzkum založený na analýze vybraných mediálních kampaní; analýze IT technologii a možnosti jejich využití v procesu návrhu multimediální komunikace pro firmy v oboru e-commerce. Následovně bude navržen proces tvorby multimediální komunikace firmy s využitím zmíněných inovativních technologii ve firmě a vytvořena metodická manažerská příručka pro zavádění tohoto procesu. Na závěr účinnost a použitelnost metodické příručky bude ověřena pomocí tří semistrukturovaných rozhovorů s odborníky v oboru multimediální komuni
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses