Implementace nástrojů na práci s aplikačními logy a jejich vizualizace u vybrané aplikace - Kouba, František (2022)
Předmětem této diplomové práce je implementace technologie EFK Stack pro logování u dané aplikace ve společnosti XY. Cílem práce je návrh architektury daného systému podporující práci s aplikačními logy, jejich vizualizace a realizace tohoto návrhu s využitím EFK Stack. Výsledkem diplomové práce je popis, implementace, vytvořené vizualizace a dashboard v nástroji Kibana a následné zhodnocení použité technologie EFK Stack pro účely logování u dané aplikace ve společnosti XY. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. První část (analyticko-teoretická) si klade za cíl základní představení (charakteristiku) dané společnosti, architekturu aplikací a zasazení vybrané aplikace do kontextu. Následuje analýza aktuálního logování aplikace a získání soupisu požadavků na změnu od oddělení provozu a vlastníka aplikace. Druhá část (praktická) se zabývá návrhem nové architektury dané aplikace s využitím EFK Stack na základě sesbíraných požadavků a následně je daný návrh realizován. Na závěr je vytvořen dashboard v Kibaně pokrývající požadavky, které byly vydefinované v první části diplomové práce. Následně je toto řešení představeno a vyhodnoceno se zainteresovanými zástupci společnosti