Spory o pravost, výši a pořadí pohledávek uplatněných v insolvenčním řízení - Vrba, Milan (2022)
Diplomová práce se zabývá vybranými zvláštními prvky právní úpravy sporů o pravost, výši a pořadí pohledávek uplatněných v insolvenčním řízení. Platnou právní úpravu hodnotí zejména z hlediska práva na spravedlivý proces a základních zásad civilního sporného řízení. První kapitola se zabývá oprávněním podat žalobu. Druhá kapitola se věnuje lhůtám k podání žaloby. Třetí kapitola se zaměřuje na povinnost složit jistotu na náklady řízení nebo náhradu škody. Čtvrtá kapitola se soustředí na možné dispozice s předmětem řízení. Pátá kapitola je věnována břemenu tvrzení. Šestá kapitola se zabývá důkazním břemenem.