Spory o pravost, výši a pořadí pohledávek uplatněných v insolvenčním řízení - Vrba, Milan; Moravec, Tomáš, 1983-; Zezulka, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce se zabývá vybranými zvláštními prvky právní úpravy sporů o pravost, výši a pořadí pohledávek uplatněných v insolvenčním řízení. Platnou právní úpravu hodnotí zejména z hlediska práva na spravedlivý proces a základních zásad civilního sporného řízení. První kapitola se zabývá oprávněním podat žalobu. Druhá kapitola se věnuje lhůtám k podání žaloby. Třetí kapitola se zaměřuje na povinnost složit jistotu na náklady řízení nebo náhradu škody. Čtvrtá kapitola se soustředí na možné dispozice s předmětem řízení. Pátá kapitola je věnována břemenu tvrzení. Šestá kapitola se zabývá důkazním břemenem.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses