Simulační model karetní hry Hearthstone Battlegrounds - Hertl, Jakub (2022)
Cílem práce je najít optimální karetní kombinaci v počítačové on-line hře Hearthstone Battlegrounds. Je toho dosaženo kombinací dvou modelů. Simulační Model A s vysokou přesností napodobuje situace ve hře. Model B pomocí genetického algoritmu testuje karetní kombinace. Oba modely jsou úzce propojeny. Výsledky výše popsaných modelů jsou v práci validovány s konkurenčními modely a dále zpracovávány. Aplikují se zde statistické metody vhodné k posouzení zkoumaných hypotéz. Analyzuje se individuální a synergická složka síly karet. Výstupem je optimální kombinace karet za stanovených podmínek v nejsilnějším možném uspořádání.