Rozdělování podílu na zisku a na jiných vlastních zdrojích kapitálové společnosti - Uřičařová, Hana; Kříž, Radim, 1965-; Kotoučová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem práce bylo vyzkoumat, zda v právní úpravě distribuce zisku a jiných vlastních zdrojů v kapitálových společnostech po tedy po účinnosti novely zákona o obchodních korporacích (zákonem č. 33/2020 Sb.) a zákona o evidenci skutečných majitelů (zákon č. 37/2021 Sb.), jsou či nejsou legislativní mezery, zejména oproti úpravě před účinností novely zákona o obchodních korporacích a zákona o evidenci skutečných majitelů a zda novela zákona o obchodních korporacích a zákon o evidenci skutečných majitelů nepřináší výkladové a praktické problémy. Dále se práce zajímá o odpovědnost nejvyšších, statutárních a kontrolních orgánů při rozhodování o rozdělování a vyplácení podílu na zisku a na jiných vlastních zdrojích v kapitálových společnostech. V práci jsou užity metody analýzy, syntézy, komparace, indukce dedukce.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses