Trendy ve vzdělávání v Peru v novém tisíciletí - Kojanová, Eliška (2022)
Diplomová práce se věnuje identifikaci a zhodnocení dosažených změn v peruánském vzdělávání v novém tisíciletí. Cíl práce je zhodnotit hlavní trendy, problémy a dosažené změny ve vzdělávání v Peru po roce 2000. Prostor je věnován analýze hlavních trendů v oblasti poskytování vzdělání v Peru a identifikaci pokroků, kterých země za poslední roky dosáhla, stejně jako analýze hlavních problémů a výzev, kterým dnes čelí. Po dvou desetiletích lze konstatovat pozitivní směr, kterým se ubírá peruánský vzdělávací systém.