Mezinárodní management - interakce a komunikace v multikulturním týmu - Mishcheniuk, Mark (2022)
Tato diplomová práce se zabývá hledáním a analýzou překážek pro efektivní komunikaci v multikulturních týmech. Teoretická část obsahuje popis modelů různých autorů, kteří se zabývají kulturami, kulturními rozdíly a komunikací. V praktické části práce se popisu-je metodika výzkumu pomoci testu Thomase-Kilmanna a samotný výzkum se zapojením respondentů české a ukrajinské národnosti. Výsledky výzkumu a možnosti jejich praktic-kého využití jsou následně diskutovány na konci této práce.