Vplyv Energiewende na Českú republiku - Klieštíková, Denisa; Antal, Jarolím, 1986-; Šváb, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá pozorovaním iniciatívy Energiewende v Nemecku a následnou analýzou jej vplyvov na Českú republiku, konkrétne na český energetický sektor medzi rokmi 2011 až 2020. Analýza sa špecificky zameriava na tri dosahy, ktoré Energiewende mala v tomto období. Menovite ide o vyradenie jadra, neplánované cezhraničné toky elektriny a cenová konvergencia. Práca si dáva za cieľ zistiť aký vplyv mala skúmaná iniciatíva Energiewende na Českú republiku, konkrétne na český energetický sektor. Pozorovanie Energiewende v Nemecku a následná analýza jednotlivých vplyvov na Českú republiku je uskutočnená primárne na rešerši odbornej literatúry a analýze dát z ČEPS, ERÚ, OTE a Eurostat. Výsledkom práce je analýza troch skúmaných vplyvov Energiewende na Českú republiku medzi rokmi 2011 až 2020.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses