Komparace daňového systému v České republice a Francii se zaměřením na daň z příjmů FO - Břízová, Veronika; Taušer, Josef; Zezula, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se věnuje daňovému systému Francie a České republiky, přičemž se zaměřuje hlavně na daň z příjmu fyzických osob a povinnou platbu příspěvků na sociální zabezpečení. Cílem této práce je porovnat daňové zatížení fyzických osob, jež podnikají na základě živnostenského oprávnění, tedy OSVČ v obou zemích. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola vás seznámí s daňovou teorií obecně. Druhá a třetí kapitola se zaměřuje na popis samotných daňových a sociálních systémů s podrobnější charakteristikou daně z příjmu fyzických osob. Poslední čtvrtá kapitola, jež představuje praktickou část, se skládá z komparace daňových systému na základě daňového mixu a kvóty, a dále se zabývá výpočtem daňového zatížení OSVČ v České republice a Francii na základě modelových příkladů, jejich analýzou a následným porovnáním.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses