Vývoj cestovného ruchu v Indii - Koperdáková, Veronika; Štemberk, Jan, 1977-; Jarolímková, Liběna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
India je druhá najľudnatejšia krajina sveta s rozmanitým prírodným a kultúrnym charakterom, čím turistom ponúka široké spektrum možností cestovania. Napriek tomu nepatrí medzi najobľúbenejšie destinácie českých a slovenských turistov. Cieľom tejto práce je zhodnotiť súčasný stav a perspektívy vývoja cestovného ruchu v Indii do budúcna. K dosiahnutiu tohto cieľa boli stanovené výskumné otázky. K získaniu odpovedí na tieto otázky a dosiahnutiu cieľa, bola práca rozdelená do šiestich kapitol. Prvá kapitola sa venuje definícií všeobecných pojmov, ktoré sú pre túto prácu nevyhnutné. Druhá kapitola sa venuje faktorom ovplyvňujúcim cestovný ruch v krajine, ale aj primárnej a sekundárnej ponuke. Tretia kapitola je zameraná na politiku cestovného ruchu, kde sú zhodnotené schémy na podporu turizmu ako aj aktuálne stratégie a trendy. V rámci štvrtej kapitoly je analyzovaný cestovný ruch v Indií a taktiež dopad pandémie na toto odvetvie. Piata a šiesta kapitola sú venované vlastnému primárnemu a sekundárnemu výskumu, kde je vytvorená SWOT analýza a taktiež zber primárnych dát od cestovných kancelárií. V závere šiestej kapitoly sú výsledky analýzy a na základe toho nastavené odporúčania pre cestovné kancelárie.
Vedoucí práce: Jan Štemberk
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses