Stárnutí a flexibilizace trhu práce - Petrovičová, Eliška; Jaegerová, Václava; Šimáček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním vztahu problematiky stárnutí populace a s ní spojenou flexibilizací trhu práce. Cílem této práce je zhodnotit věk nároku na starobní důchod a věk demografický coby faktory, které ovlivňují zaměstnanost a zaměstnavatelnost seniorů a osob v poproduktivní věku. Teoretická část popisuje současnou situaci na trhu práce, která vzniká v důsledku problematiky stárnutí populace, definuje flexibilizaci trhu práce a pojmy související s trhem práce a stárnutím populace. V praktické části byl realizován kvalitativní výzkum ve vybraných společnostech a personálních agenturách prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů. Cílem těchto rozhovorů bylo zjištění faktorů, které mají vliv na rozhodování zaměstnavatelů ohledně zaměstnávání seniorů a osob v poproduktivním věku.
Vedoucí práce: Václava Jaegerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses