Výzva elektromobility pro evropský automobilový průmysl - regulace a podpory - Blažek, Filip; Šaroch, Stanislav, 1970-; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se věnuje výzvám, které stojí před automobilovým průmyslem a jeho přechodem k elektromobilitě. Cílem práce je popsat současnou pozici automobilového průmyslu a elektromobility na trhu, včetně vlivu pandemie Covid-19 na tato odvětví, a také zjistit, jakým způsobem dotační politiky Evropské unie ovlivňují vývoj elektromobility. V práci jsou porovnávány přístupy České republiky, Německa a Chorvatska k tvorbě Národních plánů obnovy, které velmi silně ovlivní budoucí podobu trhu s elektromobily v daných zemích. Na základě získaných údajů práce odvozuje, jakým směrem zkoumané státy chtějí pokračovat ve snaze o dekarbonizaci dopravy.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses