Dopady regulace na měření výkonnosti webových stránek v České republice - Kašpar, Tomáš František; Karkošková, Soňa; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zabývá dopadem regulace sběru uživatelských dat na webových stránkách v České republice. Cílem práce je zmapovat jednotlivá nařízení a opatření, která upravují povinnosti provozovatelů webových stránek, jejich dopady na uživatele i provozovatele a poskytnout doporučení pro efektivní nastavení politiky sběru dat webových stránek, které je zároveň v souladu s legislativou. Toho je docíleno na základě analýzy jednotlivých nařízení Evropské unie, respektive výkladem českého Úřadu pro ochranu osobních údajů, analýzy dat získaných v průběhu časového období, ve kterém byla tato nařízení implementována a také analýzou nástrojů potřebných k provádění webové analýzy. První, teoretická část obsahuje vymezení ochrany osobních údajů v prostředí webových stránek, legislativy, a popis technických prostředků, které jsou v této oblasti využívány. Druhá, stěžejní část práce popisuje přípravu, sběr a analýzu dat, která byla sesbírána v průběhu posledních let na webových stránkách velkého rozsahu a na nichž jsou vidět dopady implementace jednotlivých nařízení. Dále je na základě provedených analýz formulována sada doporučení pro efektivnější měření výkonnosti webových stránek.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses