Kritické faktory úspěchu strategického reportingu - Lacinová, Eva-Marie; Doucek, Petr, 1960-; Sovka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato diplomová práce se zaměřuje na kritické faktory úspěchu strategického reportingu, jejich definici, zhodnocení a doporučení pro jejich zvládání. Cílem práce je přinést na problematiku kritických faktorů úspěchu strategického reportingu ucelený náhled. V teoretické části práce definuje pojem strategický reporting na základě zavedených konceptů, ze kterých vychází. Těmito koncepty jsou řízení podnikové výkonnosti, Balanced Scorecard, ukazatele výkonnosti a business intelligence. Dále jsou v teoretické části rozebrány další koncepty s dopadem na strategický reporting, kterými jsou datová strategie, data governance a datová kultura ve firmě. V druhé polovině teoretické části je na základě pravidelně vydávaných studií od konzultačních společností provedena rešerše aktuálních trendů v datové analytice a jsou srovnány nejpoužívanější platformy a popsány jejich silné a slabé stránky. V praktické části jsou na základě části teoretické prvně vydefinovány kritické faktory úspěchu strategického reportingu v jednotlivých logických oblastech. Kritické faktory úspěchu jsou následně zhodnoceny, zprioritizovány a jsou uvedena doporučení pro jejich zvládání. Hlavním přínosem je provedené vydefinování a zhodnocení kritických faktorů úspěchu a doporučení pro jejich zvládání, které je možné použít pro zavedení nebo rozvoj strategického reportingu ve firmě, případně pro kontrolu jeho stavu.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses