Internetový marketing se zaměřením na sociální sítě a jeho aplikace na kavárnu vstupující na trh - Zadáková, Kristina; Luc, Ladislav; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Diplomová práce pojednává o internetovém marketingu, komerční komunikaci na sociálních sítích a následné aplikaci poznatků na nově vznikající kavárnu Café V Ráji. Hlavním cílem diplomové práce je identifikace trendů online komerční komunikace kaváren se zaměřením na sociální sítě. V rámci teoretické části je představena problematika internetového marketingu, identifikovány nejvýznamnější sociální sítě spolu s doporučenou komerční komunikací a jsou popsány základy pro tvorbu marketingové strategie. Praktickým přínosem práce je aplikace získaných znalostí na tvorbu komunikační strategie pro vznikající podnik Café V Ráji. V rámci praktické části je kavárna představena a vytvořena její marketingová strategie na základě provedené situační analýzy. Pro sestavení optimální komunikace a identifikaci trendů byla analyzována online komerční komunikace deseti kaváren, které byly vybrány na základě podobnosti svých marketingových strategií se strategií Café V Ráji. Porovnáním poznatků z literatury a výsledků výzkumu byly identifikovány trendy online komunikace v kavárenském odvětví. Výzkum se opírá o analýzu online prezentace deseti vybraných kaváren a detailní obsahové analýzy dvou set čtyřiceti instagramových příspěvků. Výzkum je rozšířen o výsledná doporučení pro kavárnu.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses