Webová aplikace pro monitorování aktivity ve webovém prohlížeči - Behina, Miroslav (2022)
V posledních letech a obzvláště v období pandemie COVID-19 hraje internet zásadní roli v životě rodin a hlavně dětí při plnění povinností i ve volném čase. Kvůli zvýšené aktivitě mladších dětí existuje riziko vystavení se nebezpečným, či nevhodným vlivům. Hlavním cílem diplomové práce je vytvoření řešení pro rodičovskou kontrolu a monitorování aktivity v prohlížeči. Vedlejším cílem je vytvoření administrativní progresivní webové aplikace. Veškeré části zdrojového kódu jsou zveřejněni pod licencí MIT. V úvodu práce je provedena rešerše několika existujících softwarových řešení rodičovské kontroly v jednotlivých úrovních integrace – přístupových bodů k internetu, nativní aplikace v operačním systému a nakonec uvnitř prohlížeče samotného pomocí modulů rozšíření. Práce zahrnuje popis analýzy, grafický návrh a implementaci řešení. V závěru práce je popsáno zhodnocení dosažených cílů a možnosti dalšího vývoje aplikace. Pro celé řešení je vytvořena sada automatických testů. Výsledkem je rozšíření prohlížeče funkční ve všech hlavních prohlížečích a administrativní aplikace ve formě progresivní webové aplikace.