Transformace desktopové aplikace do plně cloudového řešení - Novák, Petr; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Oraný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Práce se věnuje problematice transformace existujícího softwarového produktu pro zaznamenávání a plánování dlouhodobých aktivit v desktopové verzi do webové aplikace. Základ softwarového produktu vychází z bakalářské práce autora. Transformace aplikace vytváří plně cloudové řešení. Cloudové řešení je poskytováno jako „software as a service“ využívající aktuálně používané technologie a poskytovatele těchto cloudových služeb. Hlavním cílem této práce je tedy, mimo transformace produktu, také předvedení využití služeb těchto poskytovatelů a doplnění aplikace o nutné prvky, které jsou standardem běžných webových aplikací. Teoretická část práce se zabývá novými požadavky na aplikaci, výhodami a nevýhodami jednotlivých možností pro transformaci, vstupní analýzou a ukázkou řešení. Dále jsou podrobně popsány nové funkcionality aplikace a nejdůležitější kroky pro transformaci. V závěrečné části je uvedeno porovnání jednotlivých poskytovatelů, výběr poskytovatele a architektury řešení. V praktické části je provedena analýza požadavků, tvorba grafického návrhu webového rozhraní, transformace aplikace, tvorba webového rozhraní a implementace nových funkcionalit.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses