Etika v účetní profesi - Ospálková, Iveta; Hajdíková, Taťána; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se zabývá etikou v účetní profesi v ČR a ve světě. Cílem práce je zjištění základních etických otázek v účetní profesi. Dílčí cíle budou zahrnovat vyme-zení etických pravidel v normách příslušných zemí. Zkoumání účetních skandálů v české i světové historii na přelomu 20. a 21. století a jejich dopady na společnost. K pochopení jednání jednotlivých aktérů ve firmách, účetních, manažerů či majitelů, a také k pochopení jejich motivů porušení etiky. K dosažení cílů bude využita metoda řízeného rozhovoru s firmami, kde budou otázky směřovány na důvody či motivy, které by je hypoteticky mohly vést k porušení etiky v účetní profesi. Výstupem bude zjištění aktuálních důvodů, v čem etika selhává.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses