Sociální sítě jako marketingový nástroj - Pivovarčík, Pavel; Böhmová, Lucie; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sociálních sítí a jejich marketingových nástrojů, které jsou využívány při tvorbě placené propagace. V teoretické části je uvedena historie a trendy v oblasti online marketingu, rozbor použitých sociálních sítí a přístupy k online marketingu, včetně metod A/B testování, guerillového marketingu, CTA a kvalitativního a kvantitativního výzkumu, které jsou následně využívány v praktické části. Cílem diplomové práce bylo vytvořit detailní postup v oblasti e-commerce při propagaci prostřednictvím marketingových nástrojů na sociálních sítích Facebook, Instagram a Pinterest a jeho ověření v praxi na konkrétním online obchodě, vytvořeném autorem pro účely této diplomové práce. Jako další cíl bylo stanoveno provést analýzu použitých marketingových nástrojů na sociálních sítích Facebook, Instagram a Pinterest a jejich zhodnocení pomocí autorem stanovených kritérií (cena, uživatelská přívětivost, demografie a jiné) včetně závěrečného porovnání. V práci bylo pomocí navrhnutých postupů uskutečněno celkem 80 nastavených konverzí (prodejů). Pro dosažení stanovených cílů byly využity zejména metody literární rešerše, analýza, měření, komparace a případové studie. Přínosem je vytvořený postup, který lze při tvorbě propagací na daných sociálních sítích využít, a závěrečné zhodnocení použitích nástrojů včetně jejich porovnání.
Vedoucí práce: Lucie Böhmová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses