Personální marketing z pohledu studentů vysokých škol cestovního ruchu - Zítková, Sabina (2022)
Diplomová práce se zabývá personálním marketingem, budováním značky zaměstnavatele a očekáváním studentů vysokých škol cestovního ruchu od budoucích zaměstnavatelů při vyhledávání nabídek práce. Základními problémy jsou otázky týkající se samotného pojmu personální marketing, jeho základní činnosti, dělení, jeho nástroje a také marketingový mix personálního marketingu. Dále je zde definováno budování značky zaměstnavatele, jeho význam a komunikace, následně jsou zde vysvětleny otázky týkající se firemní kultury nebo image a identity značky. V teoretické části se práce touto problematikou zabývá z pohledu odborné literatury. V praktické části dochází k vyhodnocení výsledků provedené analýzy mezi studenty vysokých škol cestovního ruchu, kde byla zkoumána očekávání těchto studentů při hledání potenciálních zaměstnavatelů, představy o těchto zaměstnavatelích a především faktory, které jsou pro studenty při vyhledávání zaměstnání důležité. Z tohoto dotazníkového šetření bylo zjištěno, že očekávání studentů bakalářského a magisterského studia jsou odlišná, že představy o budoucím zaměstnavateli jsou rovněž rozdílné a byly zde také vyhodnoceny pro studenty nejvíce důležité faktory při výběru zaměstnavatele. V závěru práce byla provedena diskuse zjištěných výsledků dotazníkového šetření a vyhodnoceny stanovené hypotézy.