Rola médií v medzinárodných vzťahoch. Prípadová štúdia : Britské médiá a ich rola vo vytváraní obrazu Európskej únie. - Bendeová, Alexandra (2022)
Referendum o Brexite bola nepochybne obrovská politická a mediálna udalosť, ktorá zo sebou prinášala nielen mnoho politických kríz a konfliktov, ale aj mediálnej aktivity. Médiá v spoločnosti zohrávajú určitú rolu, ako je dokázané mnohými mediálnymi teóriami. Manipulácia verejnou mienkou nie je novinka, ale reprezentuje trend, ktorý sa postupne stáva väčšou globálnou hrozbou. Referendum o Brexite a kampaň, ktorá mu predchádzala, prezentuje možnosť preskúmať médiá ako faktor a preskúmať ich rolu v tomto referende a v tom, ako je Európska únia vnímaná. Táto diplomová práca má za cieľ preskúmať rolu médií pri tvorbe obrazu o Európskej únie v období pred referendom. Metóda zvolená pre túto prácu je diskurzívna analýza a analyzované budú konkrétne 4 britské denníky.