Praktická aplikace výběru pozemku - Bourgeois, Nathalie (2022)
Cílem práce je vytvoření matematického modelu pro optimální výběr vhodného pozemku nebo jejich kombinace. V bakalářské práci je popsána úloha batohu a záměr investování do pozemků. Model je omezen zejména dostupným rozpočtem a požadavky na kvalitu pozemku. Optimální řešení je hledáno za pomoci softwaru LINGO a MS Excel na základě reálných dat, implementace je provedena tak, že aplikaci může použít i uživatel neznalý problematiky matematického modelování.