Flexibilné formy práce ako faktor zvýšenia genderovej rovnosti - Oravcová, Kristína (2022)
Zvýšenie genderovej rovnosti je témou posledných desaťročí, ktorá má potenciál definovať progres spoločnosti v nasledujúcich rokoch a silu zmeniť naratív, ktorý v spoločnosti v súčasnosti panuje. Aj napriek viditeľnému progresu v posledných rokoch sa naša spoločnosť stále nachádza ďaleko od rovnosti. Práve komerčné spoločnosti majú možnosť priamo ekonomicky posilniť postavenie žien a tým budovať rovnejšie prostredie pre všetkých. Nástroje, ktorými to môžu dosiahnuť zahŕňajú flexibilné pracovné politiky. Preto je primárnym cieľom tejto práce zistiť ako flexibilné formy práce a iné praktiky firiem pomáhajú odstraňovať genderové nerovnosti a zároveň vyhodnotiť najefektívnejšie programy slovenských a českých spoločností na podporu genderovej rovnosti.