Flexibilné formy práce ako faktor zvýšenia genderovej rovnosti - Oravcová, Kristína; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Geršlová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Zvýšenie genderovej rovnosti je témou posledných desaťročí, ktorá má potenciál definovať progres spoločnosti v nasledujúcich rokoch a silu zmeniť naratív, ktorý v spoločnosti v súčasnosti panuje. Aj napriek viditeľnému progresu v posledných rokoch sa naša spoločnosť stále nachádza ďaleko od rovnosti. Práve komerčné spoločnosti majú možnosť priamo ekonomicky posilniť postavenie žien a tým budovať rovnejšie prostredie pre všetkých. Nástroje, ktorými to môžu dosiahnuť zahŕňajú flexibilné pracovné politiky. Preto je primárnym cieľom tejto práce zistiť ako flexibilné formy práce a iné praktiky firiem pomáhajú odstraňovať genderové nerovnosti a zároveň vyhodnotiť najefektívnejšie programy slovenských a českých spoločností na podporu genderovej rovnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses