Podpora zamestnanosti v cestovnom ruchu v súvislosti s pandémiou COVID-19 - Soroková, Tatiana; Žufan, Jan; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
V diplomovej práci je porovnávaná podpora zamestnanosti cestovného ruchu na Slovensku a v Španielsku počas pandémie Covid-19. V prvej časti je priblížený vznik pandémie a jej dopady na život obyvateľov v každej krajine. Spomínané sú konkrétne nariadenia vlády, ktoré mali zamedziť šíreniu ochorenia, ale pozornosť sa sústreďuje aj na vplyv pandémie na odvetvie cestovného ruchu. Ďalej je uvedená pracovná politika a jej špecifiká pre každý štát. Tretia časť oboznamuje čitateľa s konkrétnymi opatreniami, ktoré vlády zaviedli s cieľom udržať zamestnanosť počas roka 2020 v každom zo štátov, pričom na záver je vytvorené krátke porovnanie. A v poslednej časti sú uvedené štatistické údaje týkajúce sa zamestnanosti cestovného ruchu po vypuknutí pandémie Covid-19, pričom uvádzané sú údaje hlavne v súvislosti so zamestnanosťou v ubytovacích a stravovacích zariadeniach.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses