Negativní dopady nekonvenční měnové politiky ve vyspělých ekonomikách - Bednář, Marek (2022)
Práce se zaobírá negativními dopady nekonvenční měnové politiky, kterou využívají centrální banky vyspělých zemí už více než desetiletí. Cílem této diplomové práce je zmapovat efektivitu měnové politiky a zjistit, jak její nekonvenčnost přispívá k prohlubování problémů jako klesající finanční stabilita nebo zvyšující se příjmové nerovnosti v populaci vyspělých zemí světa, zejména v období její nekonvenčnosti po Světové hospodářské a finanční krizi 2008 až ke krizi spojené s propuknutím pandemie Covid-19. Třetí kapitola je věnováno monetární politice Evropské centrální banky a jejím dopadům na ekonomiku eurozóny.